Hozzávalók (kb. 6 adag):
- 60-70 dkg krumpli (nem mértem, talán ennyi, de lehet, hogy kevesebb, vagy több)
- 15 dkg füstölt csemege szalonna
- 6-8 db nagyobb vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- bors
- 15 dkg sonka
- 4 tojás
- 6-7 dl joghurt
- kevés parmezán, vagy más sajt, de el is maradhat
A krumplikat megsúroltam, és félig megfőztem.
Amíg hűlt, felkockáztam a szalonnát, kisütöttem, rátettem a felkarikázott vöröshagymákat és gyakran kavargatva aranysárgára pirítottam. A végefelé 2 cikk zúzott fokhagymát is közékevertem és őröltem bele borsot is.
A krumplikat felkarikáztam, a sonkaszeleteket csíkokra vágtam. A maradék fokhagymát is összezúztam, és összekevertem a joghurttal, a felvert tojásokkal éspár "tekerés" borssal.
Elővettem egy tűzűlló edényt, a hagyma alól a zsiradékot belecsurgattam.
Az előkészített hozzávalókat szép sorbn beleraktam az edénybe. Alulra egy sor krumplikarika, rá a sült hagyma, rá a joghurt-tojás kutyulék, rá sonkacsíkok. Három ilyen réteget tudtam csinálni. A legfelső sor krumpli lett, majd alaposan bekentem a tetejét a tejföl-tojás keverékkel.
180 fokon kb. 45 perc alatt lett körben szép barna.
Bálint szerint ez a kép az árnyék miatt nagyon izgi, úgyhogy ezt választottam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése