Mivel haspók vagyok, kétszer is kóstolok a 17. Blogkóstolón, amiről itt már mindent leírtam.
A fényképezőgép nem ússza meg a szervizelést, de legalább előtte kiküszködtem ezeket a képeket.
A fényképezőgép nem ússza meg a szervizelést, de legalább előtte kiküszködtem ezeket a képeket.
Hozzávalók:
A linzerhez:
- 20 dkg liszt (fele teljeskiőrlésű tönkölyt, fele fehérlisztet használtam)
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- kevés őrölt vanília
- 0,5 dl víz
- kb. 1 kg szilva, de nem mértük meg
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál kókuszcukor + 3 evőkanál kókuszcukor (bármilyen cukor)
- 1 kiskanál kínai ötfűszer (lehet helyette mézeskalácsfűszer, vagy csak fahéj, bármi, amit szeretünk a szilva ízéhez)
- fél citrom lereszelt héja
- 1 kiskanál rum aroma
- kb. 1 dl tej
- kb. 1 dl víz
- 1 maréknyi durvára vagdalt dió
A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrtam úgy, hogy a vizet óvatosan adagoltam hozzá, becsomagoltam és "alaposan" lehűtöttem (az 1 óra helyett 2 napig állt a hűtőszekrényben).
A szilvából egy maréknyit elturmixoltam, fele tej, fele víz keverékével 3,5-4 dl-re kiegészítettem. A többi szilva, a +3 evőkanál kókuszcukor és a dió kivételével a többi hozzávalót hozzákevertem, úgy, hogy homogénrlegyen, majd 3 percre betettem a mikróba. Azután átkevertem és félretettem hűlni.
A tésztát kivettem a hűtőből, az egyharmadát félretettem, a többit kinyújtottam - egy 25X25 cm-es formába volt elég - úgy, hogy lett pereme is.
170 fokon 8 percig elősütöttem.
A tészta elősütési ideje alatt a szilvákat elnegyedeltem.
A kissé meghűlt pudingot rákentem az elősütött tésztára, kiraktam a szilvacikkekkel, megszórtam a dióval és a kókuszcukorral, és lustaasszony lévén nem csionáltam szép csíkokat a rácshoz, hanem "kukacokat" sodortam, és azzal rácsoztam be.
10 percig sütöttem 200 fokon, amire jó ropogós lett a széle.
10 percig sütöttem 200 fokon, amire jó ropogós lett a széle.
Nem túlzok, ha azt mondom, életem egyik legfinomabb süteménye lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése