Beleszerelmesedtem az egyiptomi paradicsomszószba, mivel hihetetlenül finom. Már akkor, csütörtökön este tudtam, hogy csinálok vele töltött paprikát. Húúú, de nagyon jó lett, mindkét "szekcióé". Csak a vegánt írom le, a másik ugyanígy készül, csak a bizonyos klasszikus töltelék kerül bele.
Hozzávalók (2 adaghoz):
A töltelék:
- 4 db tölteni való paprika
- 1 bögrényi 2/3-ig főtt barnarizs
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- só
- bors
- 2 cikk fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 db nagyobb lebőrözött, felkockázott paradicsom
- 3 dl sűrített paradicsom
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- 2 teáskanálnyi citromlé
- só
- bors
- 3-4 ág szorokfű
Persze a sült gomba, meg a barnarizs a fényképezőgép hibájától függetlenül nem igazán fotogén |
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütőedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sűrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Abbahagyhatatlan. Aki nem hiszi, járjon utána!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése