Szeretem a "fordított" fagyikészítést, hiszen gyakorlatilag nincs
időigénye. A hozzávalókat belerakjuk az aprítógépbe, kicsit bekapcsolva tartjuk és már kész is.
A fizika törvényei szerint a jég olvadni kezd, ha nyomás éri (így működik a korcsolyázás is), az aprítógép pedig igen sok, nagy nyomást tud gyakorolni a pörgő késsel a fagyott gyümölcsre.
Kétféleképpen szoktuk ezt "előadni": vagy fagyott banán darabokhoz teszünk friss más gyümölcsöt, vagy fagyott gyümölcshöz friss banánt, amiből csak annyi kell, hogy krémesítsen, de az íze ne uralkodjon el.
A fizika törvényei szerint a jég olvadni kezd, ha nyomás éri (így működik a korcsolyázás is), az aprítógép pedig igen sok, nagy nyomást tud gyakorolni a pörgő késsel a fagyott gyümölcsre.
Kétféleképpen szoktuk ezt "előadni": vagy fagyott banán darabokhoz teszünk friss más gyümölcsöt, vagy fagyott gyümölcshöz friss banánt, amiből csak annyi kell, hogy krémesítsen, de az íze ne uralkodjon el.
A többi adalék pedig már csak játék az ízekkel.
Nagyszerű formája ez a nyers, hozzáadott cukor nélküli gyümölcsfogyasztásnak. Az ilyen énféle nagyon kövérek is vígan fagyizhatnak, de ezt talán már máskor is mondtam.
Még egy doboz málna bujdokolt a fagyasztóban. Megtalálási örömünkben beletettük az aprítógépbe 2 dl tejszín, 2 banán és fél, nagyon vékonyra felszeletelt citrom kíséretében.
Nagyon finom volt. Kati szerint egyben finom, de mégis, külön-külön is érezhető volt benne minden eleme.
Sajnos a kinézete most csak ilyenre sikerült:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése