Na, ilyenkor jön jól a halas tészta. Salátakészítéssel együtt maximum húsz perc. Emlegettem már itt egyszer, hogy mennyire szeretjük.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- egy kis löttyintés olívaolaj
- egy halkonzerv
- fél marék aszalt paradicsom
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv
- fél marék olajbogyó
- 1 cikk fokhagyma
- só
- örölt bors
- kakukkfű
- szurokfű
- egy csokor friss bazsalikom
A hagymát felkockázom, kicsi sóval olajon párolom. Szétzúzom a fokhagymát, egy picit együtt kavargatom őket, majd rázuttyantom a halkonzervet. Közékeverem a kicsit előáztatott ( a fagyasztóban tartjuk a tavaly aszalt paradicsom szeleteket, pár percre langyos vízbe szoktam áztatni) aszalt paradicsomot. Megszórom a fűszerekkel, őrölök rá borsot, beleöntöm a paradicsomkonzervet, és amíg rotyog, elkészítem a salátát.
Nagyjából épp akkorra jelez az óra, amikor a salátástálba bekerülnek a zöldségek.
A hallas cuccba beleszórom az olajbogyót, átkavarom, elzárom a tüzet mindkét edény alatt.
Egy kistálkában összekeverek kevés olívaolajat, citromlevet, őrölt borsot, ráöntöm a salátára.
Összevagdalom a bazsalikomot és belekeverem a szószba.
Leszűröm a tésztát, átteszem tálalóedénybe. A szószt is átöntöm egy asztalra való tálba.
Ekkorra valaki már meg is terített, és eszünk.
A család az étkezőasztalnál 3 részre szakad. Vannak parmezán, félkemény, és semmilyen sajt pártiak.
Ebből néha még Viola is eszik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése