Egy egyszervolt baráti társasággal bulit tartottunk, amikor is kedves vendéglátónk Adrienn sok-sok gyönyörű étele közül a Hagymás cobbler vajas fánkkal nevezetű igencsak elnyerte a tetszésemet. Az eredeti receptet a Mennyegző.hu-n, Medeia néven jegyezte be.
Ezt a nagyon finom ételt készítettem el Violának vasárnap, gombából.
Hozzávalók:
A hagymás cobblerhez:
- 30 dkg gomba
- 3 nagy fej hagyma szeletelve
- 1 felkarikázott sárgarépa
- 1,5 dl paradicsompüré
- 1-1,5 dl zöldségleves
- só
- őrölt bors
- 3 evőkanál étolaj
- 15 dkg graham-liszt
- fél evőkanálnyi vaj
- fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
- kevés joghurt
- felaprított petrezselyemzöld
A cikkekre vágott gombát olajon barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma egy kicsit megfonnyadt, beletesszük a felkarikázott sárgarépát, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük a paradicsompürével, a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforraljuk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. Én a répát egy kicsit roppanósra hagytam.
Amíg a gombás ragu párolódik, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és körlapokat szaggatunk belőle, amikkel a tűzálló edénybe átrakott ragut lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Bálinttal morogni kellett, hogy ne egye el Viola elől. :)
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése