Ez azért is jó, mert a piacon valamelyik nap kb. 15 szálat vettem 200 Ft-ért, csakazízekedvéér'. Tegnap a kedvenc zöldségesünknél egy akkora csokor, amit szinte át sem tudtam fogni, 300 Ft volt. Végre medvehagymát ehetünk medvehagymával, illetve medvehagymát gombával, borssal, mert a fokhagyma-gomba-bors ízkombinációnál alig van finomabb. Legalábbis számomra.
Ma gombás, medvehagymás rizottó volt az ebéd.
A hozzávalók:
- 1 bögre kerekszemű rizs
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 4-5 dl-nyi zöldségleves (vagy húsleves, mi most húsmenteset akartunk)
- bors
- só
- sáfrány (vagy, mint ma nálunk, pici kurkuma, mert nem találtuk meg a sáfrányos szeklicénket sem a helyén, sem máshol)
- kevés vaj és olaj (én olívát használtam, de más is jó, és a vaj is elhagyható, ha nincs otthon)
- 70 dkg-nyi gomba
- egy maréknyi aszalt paradicsom
- 1,5 dl-nyi tejszín
- egy kisebb csokor medvehagyma
- parmezán reszelék
Újabb adag vajat és olajat melegítettem, beletettem a hagymát, megsóztam, és megpároltam. Ráöntöttem a rizst, alaposan átpirítottam.
Felöntöttem a borral, megborsoztam, addig kavargattam, amíg a rizs a bort felszívta. Ettől kezdve időnként löttyentettem alá a levesből, közben a sáfrány helyett a kurkumát is beletettem, és egy marékkal összevagdaltam a nyáron aszalt paradicsomunkból, azt is beleszórtam.
Mindaddig öntögettem a levest, amíg puha nem lett a rizs. Ekkor hozzáadtam a gombát, és a tejszínt. Összeforraltam, és amikor kikapcsoltam alatta a tüzet, beleszórtam egy csokor apróra vagdalt medvehagymát, és egy fél maréknyi reszelt parmezánt. Ezekből a tetejére is került bőven.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése