Közben a fényképezőgép memóriakártyájával is történt valami, és csak ez a sikertelen kép sikeredett róla ma, ebéd előtt. |
Gombalevest főztem, azt a félét, amiről a blog elején írtam. Cikkekre vágott gombát olívaolajos vajon megsütöttem, pici fehér tönkölybúza liszttel megszórtam, felöntöttem vízzel, tettem bele sót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Pottyantottam bele egy hagymát, egy paprikát, és egy paradicsomot, és egy teatojásban borsot, szerecsendió virágot. Amikor készre főtt, beletettem még zöldborsót, és vajgaluskát.
Csirkemell-curryt ettünk a leves után. Karikára vágott hagymát megpárolok wokban, ráteszek felszeletelt konzerv paradicsomot (jobban szeretem ehhez az ételhez használni, mint a frisset, mert a végére egyneműbbé válik a szósz tőle), kicsit összepárolom, akkor teszek bele fokhagymapépet, kurkumát, curryt, madras curryt, citromlevet, felszeletelt csirkemellet. Miután jól átforrósodott, megszórom kókuszreszelékkel, és felöntöm tejszínnel, vagy tejjel, vagy tejszínnel és tejjel. Alaposan összeforralom, szórok bele frissen törött borsot. Párolt rizzsel szoktuk enni. (Hozzáteszem, mai nagyon kedves vendégeink egyike tett mellé a tányérra egy kis spagettikrémes gombás-húsos sült tésztát, igen mutatós multikulti ebéddé finomítva ezzel.)
Vegafronton tofu-curry volt, amihez a tofut kis hasábokra vágom, és azt főzöm bele a curryszószba.
2 megjegyzés:
Szeretnék referálni, mint vendég: az ebéd nagyon finom volt, a gombaleves különösen!Köszönjük:)paradicsom
Kész a gombaleves, tök jó lett! :)
Megjegyzés küldése