A második "kóstolásom" ez a lencsesaláta, amit Szilveszter napján csináltam, és másnap ettük, így vélhetően nagyon gazdagok leszünk az idén.
Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Őrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" főztem, hanem az egyébként fővő vegán lencselevesből mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés előtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhető "főzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékéből született a saláta, mivel a leves ezekből főtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfő, a fekete pedig kevésbé szétfővő típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttől, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen főző vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé főzni az egészet,
Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Őrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" főztem, hanem az egyébként fővő vegán lencselevesből mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés előtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhető "főzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékéből született a saláta, mivel a leves ezekből főtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfő, a fekete pedig kevésbé szétfővő típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttől, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen főző vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé főzni az egészet,
Tehát, a Csaba leírása:
Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 p. tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió
só
A
lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel
ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük.
Az
öntethez a tejfölöket a tormával, és az olívaolajjal összekeverjük,
sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségű
porcukorral ízesítjük. (én csak egy egész pici cukrot tettem bele)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt, alaposan összeforgatjuk az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése