Translate

2016. augusztus 6., szombat

A szilva és a sárgadinnye együtt is nagyon finom

Régen turmix, később shake, mostanában talán smoothie lenne. Persze, nem vagyok eléggé művelt ezen a területen, és nem biztos, hogy jól gondolom ezeknek a fogalmaknak a használatát. Azt viszont tudom, hogy nagyon finomat ittunk, mindenkinek jó szívvel ajánlom! Higgyük el végre, hogy nem feltétlenül kell a boltban megvenni az aromákat, istentudjamiket tartalmazó agyonreklámozott mindenfélét! Az itthon készült is nagyon finom, és természetes (ez ráadásul nyers gyümölcsöket tartalmaz), egészséges, ráadásul olcsóbb, mint az ipari előállítású.

Ez a bejegyzés kivételesen más tollával ékeskedés, ugyanis Katica és Bálint csinálta ezt a finomságot (direkt nem kategorizálom, úgy finom, ahogy van).


Hozzávalók:
  • fagyasztott szilva (vagy bármilyen fagyasztott gyümölcs)
  • friss sárgadinnye (vagy bármilyen friss gyümölcs)
  • eritrit  (vagy bármi, amivel édesíteni szeretsz, vagy semmi, mert úgy is finom)
  • joghurt (vagy kókusztej, vagy bármilyen növényi tej, vagy tejszín)
Nem írok arányokat, mert nincs értelme. Ha több a szilva szilvásabb lesz, ha több a dinnye, dinnyésebb. Ha több a joghurt, akkor iható, ha kevesebb, akkor kanalazható. Ez most az iható kategóriába tartozott, de esetleg emlékezhettek erre is, ami teljesen fagyi állagú volt.

A hozzávalókat betették az aprítógépbe. Turmixgép is jó hozzá, akkor egyenletesebb állagú, így viszont rusztikus, maradnak benne kanalazható részek is.


Azért a sok "vagy", hogy elhidd: érdemes belevágni pontos recept nélkül is!

Nincsenek megjegyzések: