A kelbimbó eléggé megosztó zöldség, nála megosztóbb csak a maszala szó lehet, mivel idegenül hangzik... Ez egy indiai étel, amit a mi kultúránkban paradicsomos kelbimbónak is nevezhetnénk, csak egy-két fűszer szokatlan benne. Manapság ezek már beszerezhetőek nagyobb élelmiszerboltokban, vagy fűszerboltokban. Higgyetek nekem, érdemes néha kitekinteni.
Ez a recept Hémangi Dévi Dászi receptje, Szeretem a receptjeit, egyszerűek, gyorsan elkészülők, javaslom nézzetek be a Vegavarázs blogba.
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 kk fekete mustármag
- 1,5 kk római kömény
- 5-6 currylevél
- 0,5 kk aszafoetida (helyette lehet 1-2 cikk zúzott fokhagyma)
- 1,5 kk őrölt koriander (én mozsárban törtem össze a magokat)
- 3/4 kk kurkuma
- egy csipet őrölt chili
- 3 db lereszelt paradicsom (én 10 dkg paradicsomkonzervet használtam)
- 60 dkg kelbimbó
- 1,5 kk só
Megmostam, majd kettévágtam a kelbimbókat.
Egy serpenyőben megmelegítettem az olajat (nem kell forrónak lennie), kipattogtattam benne a fekete mustármagot, majd hozzátettem a római köményt és a curry leveleket. Amikor már illatos volt, beletettem az aszafoetidát, a kurkumát, a koriandet és a chilit. Párszor átkavartam és gyorsan hozzátettem a paradicsomot, beleszórtam a kelbimbót, megsóztam és felöntöttem vízzel (nem kell, hogy ellepje).
Egy serpenyőben megmelegítettem az olajat (nem kell forrónak lennie), kipattogtattam benne a fekete mustármagot, majd hozzátettem a római köményt és a curry leveleket. Amikor már illatos volt, beletettem az aszafoetidát, a kurkumát, a koriandet és a chilit. Párszor átkavartam és gyorsan hozzátettem a paradicsomot, beleszórtam a kelbimbót, megsóztam és felöntöttem vízzel (nem kell, hogy ellepje).
Puhára főztem a kelbimbót (kb. félideig fedő alatt), a leve addigra jó sűrű "szotty" lett.
Basmati rizzsel ettük.
Basmati rizzsel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése