hogymegtudjuknézni

2025. március 13., csütörtök

kókuszos mangófagyi, vagy mangós kókuszfagyi?

›
Egy kicsit túlzásba vittem a kókusztejet, így az jobban érvényesül, mint a mangó, de így is nagyon finom lett. Nem írok arányokat, legyen el...
2 megjegyzés:

Babakuglóf

›
Dr. Takács Hajnalka így harangozta be az általa kreált babatortát: " Nem, nem lapoztam kettőt a szakácskönyvben, mint Rachel a Jóbaráto...
2025. március 9., vasárnap

Hummusz

›
Elöljáróban annyit: ez a mienk... Hogy klasszik, vagy sem, számunkra mindegy... Most épp ilyen, máskor más. Már befejezük a reggelizést, ami...
2025. február 8., szombat

Köleskrém

›
Egyik legnagyobb családi kedvencünk a "nemtojáskrém", kölesből. Eredetileg a Vegánblog arányait használtam, de az az igazság, hogy...
2025. január 27., hétfő

wellington, lencséből

›
Nem fogok tudni pontos adatokat írni, mert nem méricskéltem semmit, csak a lencséről tudom, hogy kb. másfél bögrényi volt, amit sós vízben p...
2025. január 21., kedd

vegán (nem)vajgaluska

›
Számomra a legnagyobb kihívás a vegán ételek főzésében a galuskacsinálás. Nagyon jó nokedlit fejlesztettem már pörköltekhez, ragukhoz, de a ...
2025. január 19., vasárnap

Fagyi, csicseriborsóléből és szilvalekvárból

›
Ezt a nagyon csinos kinézetű fagyit még tavaly nyáron fejlesztettem ki. Jó sokat olvasgattam a csicserborsó főzőlé (lánykori nevén: aquafaba...
2025. január 13., hétfő

Belevágtam a konfitálásba, jól tettem

›
Tavasszal pár napot Rácalmáson töltöttünk a Jankovich Hotelben, ahol az egyik kedvenc reggeli ételünk egy konfitált gombából készült pástéto...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Saját fotó
Márti
Sokszor mást csinálok, mint amit muszáj, mert én már csak ilyen vagyok. Mindig azt utálom csinálni, amit éppen kell. Így van ez a főzéssel is. Talán, mivel "nagyüzemben" kell csinálnom, ráadásul többféle irányzat -úgy, mint a húst-hússal és az ovo-lakto vegetáriánizmus, valamint a köztük lévő lehetséges átmenetek- is jelen van a családban, és azt is ritkán tudom előre, hogy éppen hányan eszünk majd. Az is lehet, hogy azért, mert én már csak ilyen vagyok, aki még a saját szabályait sem tartja be mindig. Nem vagyok az a tervezgetős fajta, hiszen hiába tervezek el előre valamit, nem biztos, hogy azt csinálom később. Így van ez a főzéssel is. Általában úgy kezdek neki, hogy az agyamban van a vonulat, amit az itthon lévő nyersanyagok jelölnek ki, aztán lesz belőle valami, amire később esetleg nem emlékszem, de a többiek szívesen ennének olyat újra.
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.