Translate

2015. július 5., vasárnap

Vaníliás-citromos főtt köles és nyers nektarinpuding

Forróságban is muszáj ebéd után egy kis édességet enni, ugye? Ráadásul ez nem is túl édes.
(Persze, itt jön a szokásos: NYUGODTAN CSINÁLD FEHÉRCUKORRAL ÉS TEHÉNTEJJEL, VAGY TEJSZÍNNEL, ha az kedvedrevalóbb, vagy számodra könnyebben elérhető!)


Hozzávalók (7-8 adaghoz):
  • 1 bögre köles
  • só 
  • vanília
  • 1 citrom héja és leve
  • 4-5 evőkanál kókuszcukor
  • 2 dl-nyi kókusztej
  • 6-7 db nektarin
  • 3 lapos evőkanál útifűmaghéj
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőztem egy darabka vaníliával és egy pici sóval. Amikor felszívta az összes vizet, hozzákevertem a citrom lereszelt héját, 3 evőkanálnyi kókuszcukrot és kb. 1 dl kókusztejet. Ha nagyon krémesre szeretnéd, akkor tehetsz többet is, de én most azt szerettem volna, hogy "kásás" maradjon. Alaposan elkevertem, és poharakba adagoltam.

Amíg hűlt a köles, megcsináltam a nektarinpudingot.

4 db nektarint héjastól felszeleteltem, és betettem az aprítógépbe. Kicsit összezúztam, hozzáöntöttem a maradék kókusztejet, a citrom levét, 2 evőkanál kókuszcukrot, és az útifűmaghéjat. Tovább aprítottam a géppel, addig, amíg teljesen pépes lett.

A pudingot rátettem a kölesre: egy kanállal osztottam szét a kölesespoharakba úgy, hogy még egy kis hely maradjon a tetején. Eebédig betettem a hűtőszekrénybe.

Evés előtt a maradék nektarint kicsi darabokra vágtam, és ráhalmoztam a puding tetejére.


Ez így nem túl édes, nagyon jól érezni a köles és a nektarin ízét, amit a citrom, a vanília, és a kókuszcukor kicsit karamellás íze tökéletesen kiegészít. Nekünk pont jó így, de ha valaki édesebben szereti, akkor persze jobb, ha több cukorral csinálja.


Nincsenek megjegyzések: