Translate

2015. július 20., hétfő

Barackszezon idejéreEzt a palacsintát kicsit másképp csináltam, mint máskor, pl., ahogyan itt leírtam. Csak rétesliszt került bele. Jó sokáig állni hagytam, ezért alaposan megduzzadt, sütés előtt még egy kicsi ásványvizet löttyintettem hozzá. Ebből a masszából vastagabb, laza, "habos" állagú palacsinták lettek, nem olyan véknyak, amilyenre egyébként csinálom.
Mivel ebben a nagy melegben (pontosabban abban a nagy melegben, ami a múlt csütörtökon volt) nem akartam vajjal sütni (bármennyire finomabb úgy), most étolajat csurgattam bele.

Tehát:
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 db tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • egy kis löttyintés étolaj
keverékéből sütöttem a palacsintákat, amikbe a világ legyegyszerűbb szezonális  tölteléke került.

Sárgabarackokat elfeleztem, betettem egy serpenyőbe, nagyon kevés barnacukorral megszórtam, és csak annyira rottyantottam meg, hogy a cukor elolvadjon.
Ezt tettük a palacsintákba, és a LIDL-ben kapható félzsíros friss sajtból pakoltunk még rá, ami jó hideg volt.Palacsintaevés előtt, közben és után pedig csak néztünk, néztünk, néztünk...
 
 
4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Én meggyel és eperrel töltve szeretem, barackkal kipróbálom, így rottyantva belefér :)

Márti írta...

Velem az a baj, hogy mindennel/bármivel töltve szeretem, még üresen is. :D

Vicuska írta...

Nekem is jöhet sósan, édesen, de a friss gyümölcsösökről tettem említést, a málnásat közben ki is felejtettem :) Készítettem már gombával is, nagyon finom volt.

Márti írta...

nekem ezek is kedvenceim
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/2013/04/hortobagyi-palacsinta-helyett.html