Hozávalók (3 személyre):
- 6 szelet rozskenyér
- 15 dkg brie
- 2 db vöröshagyma félbe, majd fél cm-es szeletekre vágva
- 2 db alma héjastól, negyedelve, majd fél centis szeletekre vágva
- 1 marék dióbél
- 3 gerezd fokhagyma
- színes bors
- kakukkfű
- vaj
- olíva olaj
A diógerezdeket egy száraz serpenyőben enyhén megpirítottam, azután durvára vágtam.
Az olívát egy serpenyőben megforrósítottam, levettem a tűzről és beledobtam a fokhagyma gerezdeket. Párszor átkavartam, amíg szép piros lett a külseje. Ekkor kivettem az olajból, és félretettem.
Hozzátettem az olajhoz a vajat, majd beleöntöttem a hagymát és az almát. Pár percig pirítottam, majd amikor már színesedett, akkor sóztam, és szórtam rá kakukkfüvet. A sótól levet engedett, majd ezt hamar elfőtte, és tovább színesedett. Amikor már teljesen puha lett, őröltem rá színes borsot és belekevertem a diót, meg a felszeletelt sült fokhagymát.
Közben a kenyereket egy bordás aljú serpenyőben megpirítottam. Ráhalmoztam az almás-hagymás-diós keveréket, és befedtem a felszeletelt brie-vel.
200 fokon csak addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.
4 megjegyzés:
nincs itthon dió, de szerzek, mert ezt azonnal (na jó, mihamarabb) meg kell csinálnom!
remélem, ízlik majd! :)
Ez nagyon finom lehet, guszta! Hagymás dolgokat szeretem. Szeretném megnézni a blogkóstoló összefoglalóját de sajnos azt írja ki hogy "ez az oldal nem létezik"!
már létezik...
Megjegyzés küldése