Translate

2015. március 7., szombat

Brie sajtos pirítós, hagymás almalekvárral

...vagy almás hagymalekvárral? Nem tudom eldönteni. Azt viszont tudjuk, hogy hihetetlen jót reggeliztünk ma.

Hozávalók (3 személyre):
  • 6 szelet rozskenyér
  • 15 dkg brie
  • 2 db vöröshagyma félbe, majd fél cm-es szeletekre vágva
  • 2 db alma héjastól, negyedelve, majd fél centis szeletekre vágva
  • 1 marék dióbél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • színes bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olíva olaj
A diógerezdeket egy száraz serpenyőben enyhén megpirítottam, azután durvára vágtam.
Az olívát egy serpenyőben megforrósítottam, levettem a tűzről és beledobtam a fokhagyma gerezdeket. Párszor átkavartam, amíg szép piros lett a külseje. Ekkor kivettem az olajból, és félretettem. 
Hozzátettem az olajhoz a vajat, majd beleöntöttem a hagymát és az almát. Pár percig pirítottam, majd amikor már színesedett, akkor sóztam, és szórtam rá kakukkfüvet. A sótól levet engedett, majd ezt hamar elfőtte, és tovább színesedett. Amikor már teljesen puha lett, őröltem rá színes borsot és belekevertem a diót, meg a felszeletelt sült fokhagymát.

Közben a kenyereket egy bordás aljú serpenyőben megpirítottam. Ráhalmoztam az almás-hagymás-diós keveréket, és befedtem a felszeletelt brie-vel.

200 fokon csak addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt. 





4 megjegyzés:

martine írta...

nincs itthon dió, de szerzek, mert ezt azonnal (na jó, mihamarabb) meg kell csinálnom!

Márti írta...

remélem, ízlik majd! :)

Éva írta...

Ez nagyon finom lehet, guszta! Hagymás dolgokat szeretem. Szeretném megnézni a blogkóstoló összefoglalóját de sajnos azt írja ki hogy "ez az oldal nem létezik"!

Márti írta...

már létezik...