Translate

2014. január 19., vasárnap

Csináld magad! - Gyros fűszer

(Szolgálati közlemény: segítsetek nekem abban, hogy megtudjam, hogyan találtatok erre a receptre! Nagyon sokan nézitek meg nap mint nap, és nagyon kíváncsi vagyok rá, hol találkoztatok vele! Köszönöm!)

Ma egy olyan étel volt ebédre, amihez gyros fűszeres sajt az egyik hozzávaló, azonban azt nem találtunk a heti bevásárlásunk során.
Gondoltam, veszek egy zacskó fűszerkeveréket, de elolvasván a zacskók hátoldalát -a nagyon puccos és a kevésbé puccos is tartalmaz nátrium glutamátot-, erről gyorsan letettem.
Beírtam a keresőbe, és nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc blogom jött ki első helyen, így nem is olvasgattam tovább. Ez  a Rántott hús wokban blog, amit én nagyon szeretek. Hogy miért? Be kell oda kukkantani és rögtön kiderül!

Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy csak száraz anyagokat használtam, mert a főzés utáni maradékot egy üvegcsében  a fűszreim közé akartam tenni.
Amin legközelebb változtatok majd, hogy ánizsból egy picit kevesebbet teszek, de az is lehet, hogy mégsem, mert a népeim szerint ez úgy jó, ahogy van.

A Szilágyi Balázs receptje: Gyros fűszerkeverék

Ahogy én készítettem:
 • 3 ek. só
 • 1 ek. pirospaprika
 • 2 tk. őrölt bors
 • 1 ek. szárított petrezselyem
 • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
 • 1 ek. szárított oregánó
 • fél kávéskanálőrölt fahéj
 • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
 • egyharmad kávéskanál zúzott római kömény
 • egyharmad kávéskanál zúzott ánizsmag
 • egyharmad kávéskanál zúzott édeskömény mag
Elővettem a fekete müzlistálat, amit Bálint Katijától kaptam karácsonyra, fényképezéshez.
Beletettem a három evőkanál sót, a fűszerpaprikát, a petrezselymet, a fokhagyma granulátumot, az oregánót és a fahéjat.
Egy kicsi tálkába őröltem borsot -hogy követhető legyen a mennyiség-, amikor összegyűlt a 2 kávéskanálnyi, áttettem a müzlistálkába. Reszeltem szerecsendiót, azzal is úgy tettem, mint a borssal, végül a római köményt, az ánizsmagot és az édeskömény magot mozsárban összezúztam és a többi tetejére öntöttem.
Az egészet alaposan elkevertem egy evőkanállal, és már kész is volt.

6 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ennek én is hasznát veszem! Köszönöm :)
Lenyűgöz a blogod, kreatív, ételek sora, könnyed humorral fűszerezve- gratulálok hozzá :) Egy gondom van, és úgy gondolom nem csak nekem az, hogy nem sikerül mindig beírnom a "bizonyítsd, hogy nem vagy robot" ákom-bákom betűit. Ez aztán elveszi a kedvem a hozzászólásoktól. Elég meghagyni a jóváhagyást a spamek kivédésére...

Márti írta...

Köszönöm, amit írtál!

Ezt a robotosdit én nem vettem észre, megnézem majd, hogy a beállításokban tudok-e változtatni! :)

Vicuska írta...

"Beállítások", "Megjegyzés", "Jelenjen meg szóellenőrzés megjegyzések írásakor?" Bejelölöd a NEM-et.

Márti írta...

Átállítottam! :)

Vicuska írta...

Sikerült? Örülök :)

Vicuska írta...

Optimális megoldás hozzászólás jóváhagyását eszközölni Márti, hogy el ne lepjenek a spamelők :)Jobb, ha ezt Te koordinálod!