Translate

2013. szeptember 18., szerda

Vasárnapi vegánság

Viola a netről (azt hiszem a Mindmegettéről) vadászta ezt a vegán ételt, amit vasárnap főztünk neki. Én hétfőn rántott harcsával ettem, úgyis kitűnő volt.

Pikáns póréhagyma bulgurral

Hozzávalók (kb. 4 adagnyihoz):
  • 1 kg-nyi póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál gránátlama sűrítmény
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg-nyi bulgur
  • 1 kávéskanál barnacukor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • olívaolaj
Az alaposan megmosott póréhagymát vastagabb karikákra vágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott répákat olívaolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a paradicsompürét, további 5 percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a póréhagymát, a citromlevet, a gránátlama sűrítményt, a cukrot, a bulgurt, megsózzuk, és a felöntjük forróvízzel (kb. kétszer annyival, mint a bulgur térfogata), és a zöldségeket nagyjából (nekünk így finom, nem pároljuk puhára) megpároljuk.
Ha megfelelőnek érezzük a zöldségek állagát, levesszük a tűzről. Ha a bulgur még nem szívta be az összes vizet, akkor lefedve egy kicsit állni hagyjuk.



Nincsenek megjegyzések: