Translate

2013. június 24., hétfő

Mindössze 20 perc. Salátástól.

Időnként nagyon lusta tudok lenni és rendkívül kényelmes. Persze, van, amikor a semmittevésdeficit egymásra halmozódását kell csökkenteni.
Na, ilyenkor jön jól a halas tészta. Salátakészítéssel együtt maximum húsz perc. Emlegettem  már itt  egyszer, hogy mennyire szeretjük.

Hozzávalók:
  • 1 db vöröshagyma
  • egy kis löttyintés olívaolaj 
  • egy halkonzerv
  • fél marék aszalt paradicsom
  • 1,5 dl paradicsompüré 
  • fél marék olajbogyó
  • 1 cikk fokhagyma
  • örölt bors
  • kakukkfű
  • szurokfű
  • egy csokor friss bazsalikom
Odateszem a vizet forrni. Úgy spórlok a forralási idővel, hogy először vízforralóban pillanatok alatt forralok vizet és azt öntöm át a fazékba. Ha már lobog, beleöntök egy zacskó durum tésztát és 10 percre állítom a jelzőórát.

A hagymát felkockázom, kicsi sóval olajon párolom. Szétzúzom a fokhagymát, egy picit együtt kavargatom őket, majd rázuttyantom a halkonzervet. Közékeverem a kicsit előáztatott ( a fagyasztóban tartjuk a tavaly aszalt paradicsom szeleteket, pár percre langyos vízbe szoktam áztatni) aszalt paradicsomot. Megszórom a fűszerekkel, őrölök rá borsot, beleöntöm a paradicsompürét, és amíg rotyog, elkészítem a salátát.
Nagyjából épp akkorra jelez az óra, amikor a salátástálba bekerülnek a zöldségek.

A hallas cuccba beleszórom az olajbogyót, átkavarom, elzárom a tüzet mindkét edény alatt.

Egy kistálkában összekeverek kevés olívaolajat, citromlevet, őrölt borsot, ráöntöm a salátára.

Összevagdalom a bazsalikomot és belekeverem a szószba.

Leszűröm a tésztát, átteszem tálalóedénybe. A szószt is átöntöm egy asztalra való tálba.

Ekkorra valaki már meg is terített, és eszünk.

A család az étkezőasztalnál két 3 részre szakad. Vannak parmezán, félkemény, és semmilyen sajt pártiak.

Ebből néha még Viola is eszik.


Nincsenek megjegyzések: