Translate

2013. május 13., hétfő

Hagymás cobbler vajas fánkkal - gombából

Egy egyszervolt baráti társasággal bulit tartottunk, amikor is kedves vendéglátónk Adrienn sok-sok gyönyörű étele közül a Hagymás cobbler vajas fánkkal nevezetű igencsak elnyerte a tetszésemet. Az eredeti receptet a Mennyegző.hu-n, Medeia néven jegyezte be.

Ezt a nagyon finom ételt készítettem el Violának vasárnap, gombából.

Hozzávalók:

A hagymás cobblerhez:
  • 30 dkg gomba
  • 3 nagy fej hagyma szeletelve
  • 1 felkarikázott sárgarépa
  • 1,5 dl paradicsompüré
  • 1-1,5 dl zöldségleves
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál étolaj
A vajas fánkhoz:
  • 15 dkg graham-liszt
  • fél evőkanálnyi vaj
  • fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor
  • kevés joghurt
  • felaprított petrezselyemzöld
A cikkekre vágott gombát olajon barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma egy kicsit megfonnyadt,  beletesszük a felkarikázott sárgarépát, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük a paradicsompürével, a zöldséglevessel.  Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforraljuk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. Én a répát egy kicsit roppanósra hagytam.

Amíg a gombás ragu párolódik, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és körlapokat szaggatunk belőle, amikkel a tűzálló edénybe átrakott ragut lefedjük.

200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.






Bálinttal morogni kellett, hogy ne egye el Viola elől. :)

1 megjegyzés:

Dina írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.