Translate

2013. április 1., hétfő

Répatorta

Répatorta

Hozzávalók: 

A tésztához:
  • 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 1,5 dl étolaj 
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanálnyi fahéj
A  krémhez:
  • 60 dkg natúr tejszínes krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 alaposan megmosott narancs lereszelt héja
  • 1 evőkanálnyi utifűmaghéj (ha van)
A cukrokat a tojásokkal gépi habverővel kikeverjük, hozzáadjuk az olajat (olvasztott vajjal még ízesebb), majd a lereszelt répát (mi aprítógépet használunk, mert azzal gyorsabb, de a sajtreszelő is megteszi).

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a nedves anyagokhoz keverjük egy kézi habverővel.

Egy sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített hőlégkeverésben sütjük 20 percig, akkor mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra, és még 20-30 percig benn hagyjuk a sütőben. A szokásos tűpróba sikeresség után a formában hagyjuk kihűlni.

Ha már hideg a tészta, a krémsajtot a porcukorral elkeverjük, ízesítjük a narancshéjjal. 
Állagjavítóként most utifűmaghéjat (se íze, se színe) is kevertünk hozzá, jó ötlet volt, nagyon stabil lett a krém.
A kettévágott tortába belekentük egy részét, majd az egész tortát bekentük vele kívülről. 
Színes tortadarával és színes tojásdrazsékkal aktualizáltuk.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyet itt Kanadaban is szeretnek csinalni!

Márti írta...

Szerintem "világszerte" érdemes az elkészítésre, mert nagyon finom és nem komplikált.