Translate

2012. június 17., vasárnap

Cukkinis-halas tészta

Legnagyobbunk, aki vegetáriánus, időnként kevés halat is eszik. Erre apelláltam a mai ebédet, mivel tegnap buliban voltam, hajnalban feküdtem le, és nem volt kedvem túl sok időt tölteni a konyhában.
Régóta egyik kedvenc gyorsan elkészülő ételünk a halas tészta.
Olíván -olykor halkonzerv olajával vegyítve- hagymát párolok, nyomok rá fokhagymát, őrölök rá borsot, ráteszek jó sok, nagyon apróra felkockázott paradicsomot, megszórom kakukkfűvel, szurokfűvel, bazsalikommal és rozmaringgal. Párolom kicsit, majd  apróra kockázott tengeri halat szórok rá, vagy mint ma is, halkonzervet. Paradicsomost, vagy sem, ez attól függ, mi van itthon. Ma paradicsomos volt a halkonzerv torony  tetején a kamrapolcon.
Összerottyantom, és főtt durumtésztával elkeverve, sok reszelt sajttal, valamilyen zöldségsalátával esszük.
Ma még a paradicsomon is egyszerűsítettem. Szebb, rusztikusabb látványt ad az étel a friss paradicsomtól, de ma egy pár napja felbontott paradicsomsűrítmény maradékát (kb. 1,2 dl-t) adtam hozzá.
Amikor kerestem a hűtőben a paradicsomos dobozt, találtam egy kallódó cukkinit. Megmostam, karikára vágtam, a körlapokat felcsíkoztam, és a fokhagyma után beletettem a serpenyőbe. Nem pároltam puhára, amolyan harapós maradt a végén is.
Nem tudom, az évtizedek során miért nem jutott még eszembe, hogy tegyek ebbe az ételbe cukkinit. Talán nem kallódott épp egy sem a hűtőben, amikor szedtem elő az eredeti hozzávalókat. :))

Nincsenek megjegyzések: