Translate

2012. május 1., kedd

Élő puding

Vendégségben voltunk tegnapelőtt Janikollégáméknál, akit már emlegettem itt. Feleségével, Icával együtt több éve nyerskoszton élnek. Szeretek a Jani ételeibe belekóstolni, és zöldturmixot iszunk is itthon.
A vendégségben élő palacsintát  (diós banánkrém aszalt sárgabarack lapban) és homoktövis fagyit ettünk. Nagyon finom volt.

Mivel szeretem, amiket Jani eszik (Ő meggyőződésből eszi, én meg, mert ízlik. Elfogadom, hogy igaza van,  de az igyekezetnél, miszerint minél több ilyesmit belecsempészni a mindennapjainkba, én még nem jutottam előrébb.), és ez is nagyon ízlett. A helyzet hatására ma élő puding volt az ebéd utáni desszert.

Tegnap este beáztattam egy bögre mákot langyos vízbe. Reggel lecsöpögtettem és egy pohár, kicsit beáztatott mazsolával, egy pohár szintén áztatott kókusszal, egy evőkanál repcemézzel, és egy kiskanálnyi mézeskalács fűszerrel aprítógépben összezúztam. Tettem bele 2 kiskanál útifű maghéjat, hogy puding jelleget öltsön.

60 dkg almát, fél bögre áztatott mazsolát, egy kiskanál fahéjat, fél citrom és fél lime levét és héját, egy darabka fahéj kikapart belsejét is összezúztam, ebbe 3 kiskanál útifűmag héjat tettem.

Rétegezve fagyis poharakba raktam és jól lehűtöttem.

Ez lett az eredmény:




Ki kell találnom valami habjellegűt a tetejére, hogy puccosabb legyen! :))

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Már nagyon régen eldöntöttem, hogy kipróbálom. Nem is értem, miért vártam ennyi idi. Kár volt. Nem kell ehhez semmi puccos, csak rontaná. Egy álom. Egy baj van vele. Valaki igazán naponta elkészíthetné nekem. Csak ilyen tőled, nekem variációban.

Márti írta...

jajjjdenagyon örülök, hogy ízlik! :)